Monday, 18 February 2013

MAKAN BESAR.. tahun baru cina..


assalamualaikum..
lama ta menulis..

happy chinese new year
(gongxi xi fa cai xin nian kuai le)

tahun baru cina ni nie aku cuti seminggu..
so, ramai yang balik bercuti..
satu famly belah abah balik kampung

kak long suggest na buat makan-makan besar..
saje la na berkumpul..
sebab raya aidilfitri haritu ta ramai yg balik..

sebenarnya acara makan besar nie dah banyakkali buat..
tapi kali ni nak buat laid daripada yang lain la


bakar-bakar @ bbq ni perkara yang selalu ada..
ta boleh ta ada..

atuk yang paling excited nak bakar..
tapi ta makan la..
saja nak main-main asap..hehe


yang lain sikit kali ni, menu KAMBING GRILL!
.memanglah awesome kalau tengok masa menggeril..
tapi bila dah siap, cecah sos BLACK PAPER,..
makan ta henti..


tu kata orang yang makan la..
aku ta berani nak makan..
takut ta boleh masuk dalam tekak n perut..


ni jugak! setimboat
idea cik milah..
barang-barang nie die punya la..

kuah tomyam jadi pilihan kami..
ayam, fillet ketam, bebola ayam/sayur dan macam-macam..
ramai juga yang teruja dengan menu baru ni

ada banyak lagi makanan..
so, makan, makan, makan dan MAKAN!
yum...yum.. yum..



*semua turun padang bergilir-gilir membakar

*si kecik ni ta padan dengan semputnya.. nak juga main asap..

*konon nak bakar kerang.. tapi pesal letak minyak kat kulit kerang? ape functionnya? 

*muka acah-acah excited membakar



No comments:

Post a Comment