Monday, 1 April 2013

STPM untuk masa DEPAN

assalamualaikum
lama tak menulis..
malas sangat

sebulan dua nie penat dengan kerja yang banyak
aish
kusut sangat.

berat sangat STPM nie
siapa yang kuat semangat je yang boleh stuggle


stpm 2013 nie dah mula sistem pengal atau sem
dah standart macam universiti
nama pun prauniversiti

tapi, hakikatnya tahap stpm lebih tinggi daripada diploma.
kami dah setanding dengan matrikulasi dan asasi

sangat digalakkan kalau remaja yang lepasan SPM ni nak masuk STPM
dari segi masa, sangat jimat
hanya SETAHUN SETENGAH SAHAJA.

kalau diploma paling kurang mestilah enam sem..
iaitu 3 tahun.
memang untung la kepada sesiapa yang lebih pentingkan masa.

kita dah habis stpm,
yang diploma masih lagi study.

tapi cabarannya memang menduga kesabaran
apa-apa pun, final test untuk sem 2 nie dah nak dekat.
aku harap dapat jawab dengan jayanya..
amin..

memandangkan result aku yang lepas tak sampai pointer 3.00
so, aku kena usaha lebih untuk sem nie..

terima kasih..
:)

1 comment:

  1. ye mmg stpm sangatlah mencabar..kene kuat..
    kalau tak kecundang di tengah jalan..
    macam kak yaya pun amik stpm gak :)

    ReplyDelete