Monday, 22 July 2013

Segmen Kad Raya by DiyanaHani




 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAH JOIN 



"Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS



GEMUK vs KURUS (dari XS - XL)

ASSALAMUALAIKUM
hari nie nak cakap sikit pasal kegemukan..

aku nie memang berbadan XL..
dulu aku tersangatlah KURUS..
sampaikan orang boleh panggil aku,
TIANG, MUKA MENTOL, PAPAN,
macam2 lah yang sewaktu denganya..

sekarang nie badan aku semakin membesar disebabkan masalah tertentu...
yang paling penting sebab aku berhenti berSUKAN
secara mendadak..

dulu aku aktif dalam bersukan..
macam-macam permainan aku main..
sebab aku nie memang suka aktiviti yang extrem..
mungkin sebab abah aku nie orang kuat sukan juga..
mungkin lah..

start tingkatan tiga aku dah mula berhenti bersuka..
masa tu, badan aku dah mula meradang..
pemakanan aku pon macam selalu time aku bersukan..
taoi aku tak gunakanya..
so, lemak tu terkumpullah..

lama kelamaan,
badan aku mula membesar..
sampai di tinkatan lima kawan lelaki yang duduk sebelah aku perasan..
dia kata aku nie dah berisi..

tapi,
aku buat tak endah je..
walaupun aku dah berhenti bersukan,..
tetapi aku still menglibatkan diri dalam sukan bowling padang..
tu pon kalau ada game je aku ikot training..

lepas insiden aku kena buang dari kuad SUKMA selangor..
aku dah berhenti terus bersukan.. aku masuk tingkatan enam..

bayangkan lah.. STPM nie tersangatlah sibuk..
tak ada masa nay bersukan..
badan aku pon dah membesar macam dipam-pam..

sekarang nie aku dah sedar yang aku dah GEMUK.
start hari ni aku berazam untuk dapatkan balik badan aku yang lama..

tak sanggup aku tengok badan aku yang semakin montel nie..
hehehe..

ada tak tips nak kurus..
oppsss :)

Tuesday, 16 July 2013

EGO atau SAYANG ? ?

baru baru nie sekolah aku ada sukan
biasa lah tiap tiap tahun buat kat stadium,.

tahun nie aku ambil beberapa acara..
termasuklah menguruskan pasukan perbarisan.

so kenalah pergi ke stadium untuk uruskan perbarisan..
lepas semua acara aku selesai
aku sudah boleh berehat..

tanpa diduga
hari tu datang kawan aku..
bersama kekasihnya..

sebelum tu,
aku agak kecil hati dengan dia nie..
biasa lah...
adat berkawan..

kesahnya masa dia cuti sem dulu kami dah janji nak jumpa..
nak lepak..
tapi sayang..
dari mula sampai habis dia cuti,
kami masih belum dapat hang out lagi..

yang buat aku terasa,
bila aku selalu baca status fb dgn Tweet dia..
masa dia keluar dgn kawan kawan dia yang lain..
aku cuma dapat baca dan lihat je mereka berseronok..

sebagai manusia..
aku ada juga rasa iri hati..
tapi apa kan daya..

aku faham
mungkin dia sibuk..
tapi aku tetap ego..
masih berkecil hati..

aku ni agak sensitif..
senang cerita ciwek..
bila rasa kecil hati,
mula lah sedih, bila dah sedih,
mesti mengangis..

masa hari sukan tu dia datang..
mulanya aku tak perasan..
bila dia panggil aku banyak kali,
baru lah aku perasan..

masa tu aku terlalu ikot sgt hati..
ye lah, rasa marah pun ada, sedih pun ada..
macam macam ada..

aku cuba cari jalan nak larikan diri..
sebab aku takot aku tak boleh kawal perasaan..
mujurlah cikgu call masa tu..
suruh aku tuntut hadiah..

dengan segera aku tinggalkan dia orang..
masa tu aku rasa SEJUK,
MENGGIGIL..
tahan rasa sebak..

rasa HAPPY pun ada dapat jumpa dia..
tapi ego punya pasal..
aku cuba lari..

bila dah lari aku sedar,
aku tak patot tinggalkan dia orang..
lepas tu aku cuba cool kan diri jumpa dia..

aku nia ada satu tabiat yang pelik..
selalu TAKOT dangan orang orang yang suara garau..
bf kawan aku ni mempunyai suara yang agak besar..
so, faham faham lah..
hehe



walaupun aku takot dgn bf dia,
aku cuba juga pergi dekat dia orang..
aku tak tahu kenapa aku layan diaorang DINGIN..
mungkin sebab terlalu ikotkan perasaan..

aku rasa macam nak menangis.. tapi aku tahan kan juga..
kebetulan Shafiq call aku..
aku pergi jauh sikit dari dia orang..

bila dengar je suara Shafiq..
terus aku menangis..
air mata dah tak dapat tertahan lagi..

lepas habis je perbualan aku dengan Shafiq,
aku ingat nak sambung balik duduk lepak dekat dgn kawan aku tu..
TAPI..
dia dah nak gerak..
nak gerak BALIK..
sangat terkilan..
lagi lah buat aku tambah nak menangis..

time tu aku dah tak kesah apa orang kata..
yang aku tau aku nak menangis

dalam masa yang sama aku tak SEDAR.. aku dah sakitkan hati orang lain

tak sempat nak kata apa apa,
semuanya berlalu macam tu je..
mungkin aku yang salah..

ya.. aku yang salah..
dari mula sampai sekarang..

so, sekarang aku kena belajar faham orang lain..
aku harap kawan aku tu maafkan aku..
sekian


Thursday, 11 July 2013

mari mendaki

assalamualaikum..

lama tak menulis..
hehe
exam sem dua dah lama selesai

sekarang dah masuk sem tiga..
senior sem..
muahahaha
dah boleh belagak up..
haha

masuk sem tiga nie tersangatlah banyak projek yang nak kena handle..
almaklum lah..
sem last..

baru-baru nie satu kelas aku pergi kaji bukit..
mula-mula memang lah dengar tak best..
TAPI
bila dah sampai kat tempat tu..
TERUJA sangat nak memanjat bukit..
konon nya lah...

sangat lah cantik tempatnya..
turun je bas, terus lari ke kawasan bukit..
masing-masing keluarkan KAMERA
nak bergambar..

 ni baru nak mula mengukur cerun bukit

 time nie aku excited nak memanjat bukit

sempat lagi bergambar 

okey kita mulakan mengukur cerun bukit

menunggu orang diatas beri arahan

cantik kan tampatnya...

makcik fara excited nak memanjat bukit



lepas memanjat bukit, kena kaji pulak tebing-tebing cerun kat tepi jalan raya

dalam LONGKANG pun nak bergambar.. hahaha

panjat time! amacam, ada gaya tak?

fuuhhh! penat.. bergaya kejap!




okey lah.. sekian..
terimakasih