Thursday, 24 January 2013

form 6



assalamualaikum...
salam JUMAAT..
hari aku memonteng
baru sekerat jalan dah KUYUP kene hujan..
memang tak lah aku nak pergi sekolah
patah balik le jawapnya

nak cerita pasal kawan-kawan aku nie..
mula-mula aku pindah kat SMKDH,
aku rasa macam aku ni dah salah jalan je..

ye la.. aku tolak semua tawaran..
universiti aku ta ambik..
poli pon aku ta ambik..

aku kat sekolah baru ni agak lambat la sesuaikan diri..
aku kawan dengan orang yang aku kenal ja..
dah dekat na final sem satu,
baru la aku mula berkawan..
orang yang aku kawan dulu sekarang aku dah ta rapat
kawan sebelah aku orang yang sama je dari sem satu sampai sekarang
Waheeda Azwa namanya..
die suh orang panggil dia ANON..

sekarang nie aku dah mula berkawan dengan semua orang
biase lah.. dah stngah tahun ber sama



yang pengawas ni shafini..
si cantik berlesung pipit..
kite orang panggil amie..
yang sebelahnya ni nazirah...
first time aku jumpa die..
aku rasa she has a cute personality..
probab lah..hehehe



aku dengan nazirah ni selalu gosip bersama..
tahun lepas kite orang selalu beli nasi lemak sama-sama..
time cikgu ta ada, mula lah bukak meja..
makan ramai2.. hehehe


time ni masa pengajian am..
cikgu ta mengajar..
sibuk uruskan PBS kite orang..
APE LAGI..
ambik laptop, bukak web cam,
berposing lah!


hahaha.. knal tak sape nie???
berangan na pakai PURDAH la konon nya..
kawan-kawan lain sibuk gelakkan kite orang


yang kiri sekali tu namanya Nur Shabiha Najihah.. (ta lau pula betul ke ta ejaannya)
die suh orang panggil die INTAN..
agak jauh terpesong dari namanya..
BTW, kite ikut je la...

orang nya agak kelakar..
die lah penyeri kelas..
mulut nya yang selalu cakap main lepas..
tapi kami selesa dengannya..
kadang-kadang comel pon ada..


asalnaya aku dengan amie ni ta berapa rapat sangat..
now, kami dah boleh share-share rahsia..


 haha..
yang pegang fone pink tu namanya aina..
tinggi, kurus orangnya...
kat kelas die duduk sebelah nazirah (yang belakang sekali orangnya)
yang tengah-tengah, comel-comel tu,
namanya mimi..
dalam kelas dia yang paling comel...
hehehe..


ni pula aien..
kalau cakap lembut je..
senang hati bila cakap dengannya..
cantik juga orangnya kalau pandang lama-lama...
hehe


yang baju putih ni pula namanya Farah...
kalau ada dia, kecoh satu kelas..
mula-mula aku ta rapat dengan dia..
first time aku tangok die nie..
aku macam kurang suka dekat die..
biase la "tak kenal maka tak cinta"
lama-lama aku boleh berkawan dengan dia..
baik orangnya..
sentiasa ceria.. caring pasal kawan-kawan


ni pula namanya Farazeha..
die nie makcik aku..
makcik sedara lah..
die kurang gemar kalau aku panggil dia makcik..
so, aku panggillah "aunty"
hehehehe..
dalam kelas, aku paling rapat dengan die lah..
cantik sangat-sangat!
tengok matanya, menawan sangat!


dalam gambar ni
dari kiri : intan, nazirah, aien, mimi, syafiqah
syafiqah ni kite orang panggil pika
seriusly die paling comel..
rendah je..
kalau pandang muka die,
lapang je dada..
comel lah katakan..
hehehe..
(sory mem.. terkomen lebih pula.)
BTW, aku ad kawan-kawan 
banyak ragam die orang ni..
tapi aku tetap happy dapat kawan baru..
LOVE U ALLS!


No comments:

Post a Comment