Tuesday, 23 December 2014

depressed

x tahu kenapa

hari ni patut gembira
ye la
hari patut nya aku celebrate
tapi mereput je kt rumah

aku x tau knapa lately ni aku mcm makin drastik berubah
aku pn x tahu mana perginya aku yg dulu

slalunya aku relex je
x perlu terhegeh hegeh brgantung kt org lain..
skg ni aku mcm x bleh survive klau  ad org tolong

padahal da biasa buat
mungkin aku terikot2 rentak org lain kot

x ad smgt btul nk buat apa apa hari nk
tak tahu kenapa

knpa aku rasa sedih lagi ni???

hemmmm
mungkin perasaan aku je ni kot

Friday, 3 October 2014

trying

kurukura dah bagi makan.
kenyang la kot.
hehe

ad sifat2 penyayang x???
perasan je.

hari ni bosan sgt.
tension pn ad...

aku x tau knapa dgn aku.
kenapa aku rasa mcm sedih sgt..

mungkin aku terlalu ikotkan emosi.
mcm feeling kehilangan ataupun ditinggalkan.
worse sgt.

harap sgt esok da hilang smua rasa ni.
kenapa?
kenapa?
kenapa aku ni?

ataupun mmg aku yg buat salah?

aku takut bnda dulu jd semula.
x termampu aku nak telan.

to selfish, stubborn, always want to win.
that me.
and i know it.
accept smua tu.
itu semua betul.

mcm mna nk puaskan hati semua org ye?
hopefully aku slalu jd mcm tu.
buat org gembira, tenang. kalau dgn aku org sejuk hati.
bukan jd org yg slalu buat org marah, sedih , kecewa.

dulu aku selalu dgr ckp org.
tapi x ad yang hargai.
lagi kena maki, herdik, marah ada la.
mula2 mmg boleh yelan.
lama2 tak ada sapa boleh terima.

pengalaman mengajar aku.
ajar aku jadi lebih kuat.

tapi kuat aku tu ada x betulnya.
mungkin aku x nampak.
org lain nampak.
perlu ke aku berubah semula. jd mcm dulu?
tapi aku takut terluka mcm dulu.

x semua benda yg kita suka dan org lain pon suka juga.

level confident aku makin turun.
takut nak berdepan dgn masa depan.

mungkin banyak perlu aku belajar.

mungkin....

Thursday, 2 October 2014

hari ni mls nk buat apa apa.
hanya di bilik.
lepas bagi mkn tortoise aku tdo balik.

aku bangun tengok jam.
dan aku sambung balik main tortoise.

kura-kura pengubat hati.
tapi ikutkan hati aku memang mcm nk peluk kuat2 kura-kura ni.
tapi nanti mati pula.

mogok x nk buat pape hari ni.

andai aku boleh tersenyum tanpa terasa penat.
yes itu yang aku mahu.

hati oh hati

assalamualaikum.

selamat malam.
eh eh
selamat pagi..

lama tak update
almaklum la.
busy kononnya.

nampaknya aku kembali ke tabiat asal.
berjaga sepanjang malam.

sama mcm dulu.

mungkin dulu aku lain.
berjaga sebab org yg aku tunggu tidur tinggalkan aku berjaga mcm ni.
kali ni aku berjaga sebab hti aku.

jam dah pukul 3 stgh
(masa aku menaip la)
tapi aku x rasa nak tidur.
sbb sakit....
sakit?
sakit kat mana?
sakit kat hati...

hati ni sebesar genggaman kte je.
tapi kalau sakit mengalahkan sakit2 kronik.
mungkin saat ni sakit2 lain aku dah x hirau.
x setanding sakit kat hati aku ni.

bukan bermaksud aku marah pada sape2.
tapi luka2 lama dulu kembali tertoreh.

tak tau sebab apa.

i have to much problem and i try to pretends nothing happened.
but...

feeling alone sgt.
mungkin lepas ni aku kena berbalik pada yg kuasa.
lama mata ni x menangis.
lama dahi ni x tersentuh dek lantai kalau ad masalah.

hemmm...
pada aku biarlah aku yg menanggung semua kepahitan dan keperitan semua org yg aku sayang.
sebab bagi aku senyuman mereka itu lah penguat dan pembakar semangat aku..

aku takut bila aku lemah dan tak mampu berdiri aku lihat mereka teresak esak menangis.
tercemberut menahan kesedihan dan kesakitan.
siapa lagi yang nak beri aku kekuatan?

biarlah aku telan semua pahit perit macam aku telan semua mknan yg x sedap.
biar mereka dapat makan makanan yang sedap dan lazat.

no one know what i want to do.

mungkin bagi mereka aku ni cuma melawak.
tapi tu lah cara aku untuk terus kuat.

tak semua benda yang aku nak, aku dapat.
tapi untuk benda ni aku nak sangat.

kte hidup tak lama.
tak ada sapa boleh jamin esok kau hidup ke tak.
aku pun x boleh jamin esok aku hidup lg ke x.

bagi aku biarlah aku begini.
bahagialah kau dgn insan yang bisa jaga kau lebih dari aku.

dan cita2 aku nak lihat kau bahagia.
tanpa dibayangi aku.
lupakan kesedihan dan kekecewaan yang dtg dari diri aku.

setiap masa aku berdoa agar aku dpt lihat kau dan org2 yg aku sayang bahagia dgn mata kepala aku sendiri.
walaupun bukan dtg drpada diri aku sendiri.
tu dah cukup buat aku gembira.

that all.
thanks abang..
:)

Thursday, 28 August 2014

. . . Rasa Hati









aku rasa aku tak yakin
.
.
.
.
.
.



kecewa
kekecewaan yang melampau

aku pun x tahu la apa yang aku rasa sekarang ni


eeeeemmmmm

Wednesday, 20 August 2014

KAU ke? AWAK ke? SAYANG ke? ke ABANG?

huhu
title post ni agak mengelirukan..

assalamualaikum

hai blog
lama tak update.
dah nak habis raya baru dapat berblog

sekarang ni aku bahagia sangat
ye..
bahagia

ye la
aku dikelilingi insan yang aku sayang
first ly ada family yang comey sangat

second ada abang yang cute sangat
(mata ke atas)
ehhhh
kte lg cute dr abang ye..
jgn salah faham..
abang sayang ye..
bukan abang ku sayang..

hehehe

btw skg ni aku rindu sgt abang sayang
 lama gak x jumpa 
dari raya ri tu
tapi tak pe la..
dapat gak merasa rindu..
huhuhu

dukacitanya dimaklumkan aku tak dapat mana2 tawaran upu.
sedih tahap tut tut tut

tapi tak pe..
cita-cita aku nak jadi suri rumah berjaya
tak pernah terpadam

*abang sembilan tahun lagi ye. >..<"
ahaks

okey lah.
got to go..
assalamualaikum
sekian

Thursday, 3 July 2014

RAMADHAN ALMUBARAK

assalamualaikum
dan salam ramadhan.

dah masuk bulan ramadhan.
bulan umat islam berpuasa kerana Allah SWT.

alhamdulillah umur masih dipanjangkan untuk merasa ramadhan tahun ini.

semoga ramadhan ini dapat menjadikan aku seorang insan yang taat pada agama,
ibu bapa,
dan menjadi seorang yang beriman.

mudah-mudahan segala dosa2 ku dan dosa semua umat islam diampunkan.
aminnn

Tuesday, 24 June 2014

pengalaman baru

assalamualaikum
macam macam hari ni jadi.
dpt aku tngok dgn mata kepala sendiri.

subhanallah..

apa apa pun semua tu tak mematahkan smgt aku untuk trus berjuang.
ececah...
acah acah kuat je.

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.

Allah maha bijaksana.
DIA takkan uji hambanya dgn ujian yg x mampu hambanya tanggung.

congratulations kpd pasangan yg baru bernikah tadi.
semoga berbahagia dan sihat selalu.
:)

tadadada..
p/s : meh sini i jd pengapit uolls okey.

Monday, 23 June 2014

something wrong

semenjak dua menjak ni aku x tau kenapa dgn aku ni?
i lost my self.

aku jadi serabut.
malas keluar rumah.
nak spent time 100 percent kat rumah.

and my body getting week.
senang cerita dah x terurus

kenapa dgn aku ni??

cara aku mcm dah mengalah.

aku kena kuat harungi hidup aku.
bnyak benda aku kena buat.

tapi . . .

Sunday, 22 June 2014

AWAK

Assalamualaikum
tak lama lg msuk ramadhan.
alhamdulillah.
aku dikelilingi org2 yg aku sayang.

terutama parents dan fmly.
tak lupa, my sunshine.

mcm mimpi kan?
semua ni jadi merubah 100% hidup aku.

buat masa ni aku perlu jaga betul2 hati aku.
supaya sejarah dulu x kan berulang lg.

doakan yang terbaik untuk aku ye...

and awak,
jaga diri di sana.
kerja elok2.
jaga hati.
jaga iman.
jaga segala-galanya.

kte tnggu kepulangan awak.

-petikan kata2 dia-
"kte pergi cari rezeki. nk kumpul duit. nk beli banglo, Ferrari, cincin lg . . . . "

Tuesday, 1 April 2014

my NEW life

Assalamualaikum..
dah masuk april dah..

result stpm dah keluar..
alhamdulillah semuanya memuaskan..
btw..masih lagi perlu berdoa 

jauh lagi perjalanan..
mudah-mudahan dapat lah U yang aku mohon..

untuk masa sekarang aku perlu tumpukan perhatian aku
pada training menjelang sukma akhir bulan 5 nie..

right now,
i must tough

yeah!
ketepikan apa yang tak perlu..
alhamdulillah
ada keluarga disisi yang selalu ambil berat dan bagi sokongan..
My SUNSHINE yang selalu kata "nida comel",
dan kawan-kawan yang awesome!

semoga apa yang dirancang dapat dilaksanakan..

aku ada bagi gambar aktiviti yang aku selalu buat..
semestinya training sampai lebam
dan juga kejohanan yang aku pergi


 *ni training kat bayu emas sebelum friendly dengan SUKIPT Uitm


 *during friendly with Uitm


 *training untuk persediaan game kat ipoh dan terengganu


 *masa menunggu check in hotel kat Ipoh


 *ni aku champion u-25 terengganu ketegori Pairs dengan fiqa, ke enam ketegori single dan fiqa keempat ketogori single..
alhamdulillah

 *me and fiqa


 *ada juga team lelaki bawa medal


*penyampaian hadiah.. terharu cikgu


 *during pra sukma di perlis


 *snap pic dengan best friend, naufal sebelum balik selangor


*kami perserta sukma 2014

sekian
*sory sayang tak balas wasapp. busy update blog
muah semua :*

Tuesday, 28 January 2014

new year and new life

assalamualaikum..
hehe
tak terlambat lagi untuk aku mengucapkan selamat tahun baru!!!!!!

hehehe
konon kan..

untuk tahun baru ni semestinya aku ada satu kesah yang beru..

yang penting orang nya sama..
hehe

untuk tahun ni aku ditemani mak,
abah,
abang,
kakak,
adik bilah,
wawa,
atuk nenek afiq,
atuk nenek ucu..
(untuk membezakan kedia atuk nenek nie.. kena bubuh nama anak bongsu nenek..)
family besar,
my sunshine,
family lawn bowls 
dan kawan-kawan

hehehe
saje je nak memanjangkan apa yang nak ditulis..

suntuk permulaan tahun 2014 ni macam-macam datang..
yang baik,
yang buruk,
yang comel..
eh.. eh..

apa-apa pun panjang lagi masa yang bakal aku tempuh untuk tahun ni..
bak kata sunshine
"ceria selalu.. apa pun masalah jangan sedih"

okey lah..
tada....
sekian

Friday, 10 January 2014

IKHLAS DARI AKU

Assalamualaikum....

Hari ni dah 10 January
Lepas dah tarikh 8 January 2014 
Tarikh yang agak bermakna..
Tapi sekarang tidak lagi....

Niat untuk kekal dan ke jinjang pelamin seterusnya sampai akhir hayat tidak lagi dapat direalisasikan bersama..

Kami sudah memutuskan untuk berhenti di sini..
Walaupun perit untuk ditelan..
Terpaksa juga kami lakukan...

Bukan mudah untuk kekalkan sesuatu hubungan selama tempoh dekat dua tahun..

Segalanya yang telah dirancang 
Umpama roboh ditelan janji yang tak mungkin akan dapat dikotakan.. 

Semoga kamu dipertemukan dengan wanita yang lebih baik dari aku.. 
Aku cuma dapat berdoa agar kau bahagia.. 
Teguh iman.. 
Dan jadi anak yang soleh..

Hubungan kita dulu bukan satu kesilapan..
Tapi menjadi satu titik permulaan untuk kita jadi lebih dewasa 

Mungkin aku bukan rusuk yang telah ditakdirkan untuk kau.. 
Dan kau mungkin bukan imam aku selamanya.. 

Semoga Allah memberkati diri kamu, keluarga mu 

Ikhlas dari AKU