Wednesday, 30 January 2013

simbo-simbol cute untuk nama facebook dan twitter!


comel kan! copy - paste lah!!


{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

♠♤♣♧♥ ♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ 

† ‡ • ‣◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫

Saturday, 26 January 2013

karenaH!



petang tadi aku ajak adik aku jejalan..
die punya lah excited..
jam mase tu kul 5..

abang aku balik bawa KFC...
makan lah kami sekeluarga..

ingat lepas makan nak lah lepak-lepak dalam bilik..
tau-tau la kan bila nampak katil..
mesti rasa nak landing..
lagi-lagi lepas makan..
(tu sebabnya aku bertambah lah montel..hehe)

tengok jam lambat lagi 6 setangah..
cadang nak jalan 6 stgah..

tiba-tiba..

"knok-knok-knok!"
(pintu diketuk)

aku bukak lah pintu..

"kakak! dah enam setangah!
kata nak jalan-jalan"

"lah! ye ke?"

wawa cakap 
"ye la.. tengok.. dah nak gelap tu.. nanti MAGHRIB..
kakak ni tak menepati janji lah"

see..
adik aku ni baru 6 tahun..
cakapnya pedas betul..
tergugat aku yang ambik subjek sastera ni..

akhirnya.. ku bawak juga lah die berjalan sekejap..
mamai-mamai pon  smpat juga cuci mata
tengok abg-abg main bola..hehehehe

sebab dan musabab



aku buat blog nie bukan niat nak meniru..
aku kena cabar dengan my big- BIG brother..
hehehe

nak taknak,
aku buat ler..
teruja jugak buat mende nie..

aku tanya kawan-kawan yang terDEKAT..
minta fed back die orang..
die orang pon say ok..
awesome!

lagi laah semangat nak bagi abang aku terNGANGA..
hahahaha
tunggu je lah bang..

tu je la..
:)

Friday, 25 January 2013

lawn bowls - me - we - our - bowling padang



assalamualaikum...
hehehe
hari tu aku ada sebut pasal LAWAN BOWLS..
atau bahasa melayunya BOWLING PADANG..


sport ni memang ta berapa popular..
tapi ramai juga lah yang berminat maen sport nie..
termasuklah aku and my buddies..

sepanjang aku berkecimpung dalam sukan nie..
aku belajar banyak benda..

persahabatan, kekuatan mental,
fizikal, persaingan, macam-macam lagi..

lame gak aku join sukan nie..
dekat empat tahun lebih la juga..
sport nie banyak jadi kan aku lebih matang

aku dapat jumpa macam-macam orang.. pahit, perit, manis..
semuanya ada...
semua tu berharga bagi aku..

dengan sukan ni lah jugak aku kenal erti PERSAHABATAN..
sahabat yang juga merupakan keluarga aku yang aku sayang..


semenjak aku ikut program PROJEK SUKMA selangor..
aku dapat sebuah keluarga baru..
enam orang perempuan,
tujuh orang lelaki..


masing-masing daripada pelbagai daerah dan negeri..
yang daripada sabah ada sorang..
rezki namanya..

yang datang dari daerah gombak,
adek nabila.

dari daerah klang, hafizi

daerah subang, syafiq

daerah sepang, afiq

dan daripada daerah aku,
kuala selangor,
aku, izzaty, fira, fiqa,
naufal, amri, budriz, alif..


aku paling rapat dengan adek, zaty, naufal, amri, budriz, alif..
kite orang dah macam satu keluarga dah..
kemana je ada kite orang...


kite orang berenam ni ada extra time training..
so, rapat lah..
every night kite orang keluar merayap..
tak karok, g cyber cafe,
tak pon lepak mamak tengok Bola..
temankan dak laki tengok bola..


memang tu lah rutin tiap kali camp training..
tapi sekarang dah ta bersama lagi..
sebab masing-masing sibuk belajar..


ta ada masa lagi la nak lepak bersama,,
budak-budak lelaki suka pakat ejek dak pempuan..
terutamanya zaty..
tapi kite orang tak kesah..
sebab kite orang tau t bila dah ta ada ejek mengejek lagi..
masing-masing rindu..


sekarang aku dah rasa rindu dengan semua tu..
i MISS you all!


bermacam kejayaan yang kite orang dapat..
kite orang kongsi bersama..
suka, duka,
masing-masing tak segan na di kongsikan..


semua masalah dapat diselesaikan..
tu sebab adanya kata sepakat sesama kite orang..


aku happy sangat dengan keluarga baru aku..
sampailah satu hari tu..
aku DIBUANG dari senarai pemain SUKMA selangor..

kecewa tak terhingga.. aku tatau mana salah aku..
mungkin ta ada rezeki..
tempat aku di gantikan dengan sorang player baharu...
from klang..
fresh girl..
no experience tentang sukan nie..

time tu aku memang tak boleh terima.. kenapa die??
kenapa aku??
sepanjang perjalanan pulang aku menangis dalam kereta..
along (abg kepada budriz) bawak kiteorang
jalan-jalan KL dan Klang..
zaty, budriz, amri, naufal, alif..
masing-masing cuba na happy kan aku..

lama-lama aku mula paham..
mungkin aku ad kekurangan yang coach and manager tak boleh terima..
aku tak cukup ok lagi na join team ni..

aku pon paham..
aku mula sibukkan diri dengan macam-macam benda..
supaya aku ta ingat pasal tu lagi..
dekat sebulan lah aku menangis je..
cari mana salah aku..

aku rahsiakan dari parent aku..
kawan-kawan lawn bowls aku lah yang selalu bagi semangat..
rasa macam na menangis balik je.. hehehe

tiba hari kejohanan SUKMA,
die orang bawak balik pingat..
aku cakap dekat die orang..
bagi aku tengok korang bawak balik pingat..
tu da memadai..


sekarang nie semuanya tinggal KENANGAN..
and aku harap, 
kenangan ni ta kan pernah luput dalam memori kite semua..
:)





*ni naufal namaya..
paling hot.. hihi



*sementara menunggu hujan.. nak g training ni.


*penat sampai tertidur die,,

cantik kan possing die


*selepas seharian berjemur..
masing-masing kepenatan..
tapi masih lagi sempat snap


*hari kejohanan harimau cup.. yang baju kuning tu team aku, selangor.
yang baju malaysia oren tu openen kite orang.. sat lagi na pi lawan..
pemain-pemain malaysia tu.. jangan main2..
alhamdulillah.. kiteorang menang lawan team malaysia


*ni coach kami.. uda kitaorang panggil.. sangat sporting


*adek nabila dan hafizi.. semantara menunggu turn mereka nak main


*ni team aku.. dari kiri, adek, fira, aku, rezki


*sebelum game bermula.. berposing dulu la..


*yang pakai baju merah tu, zaty..
suke naufal diapit dengan dua wanita..hehehe


*team zaty..


*yang lelaki tu, kawan baik aku.. alif.. sangat-sangat baik!


*bergambar bersama pemain MALAYSIA.. abang mamat..


*muka aku bersunblock!
sangat tidak senonoh!hahaha


*bersama uda yang paling sporting didunia


*si alif ni kalau bercerita, dengan gaya-gaya nya sekali.. :p


*quarter final.. team harimau A lawan team Perak..
yang dari perak ni kawan-kawan aku.. 


*team selangor B lawan UiTM


*berposing bersama bowls masing-masing..
aku punya warna kuning..
ETON namanya..


*masa penyampaian hadiah.. dapat no empat je yang mampu.. 
bawak balik empat ratus..
sorang seratus


*ni lah antara wajah-wajah team projek SUKMA

mereka - MEREKA -mereka



atas permintaan
aku tulis lah pasal "dieorang" nie..
(serta terpaksa..)
hehehehe..

aku saja suruh depa nie usya blog aku..
last-last depa suh aku tuligh pasai depa..
hahaha..

rindu pula na cakap utara..
tp takot ada yg ta paham..
mcm dua orang yang aku na lulis nie..hehehe

yang petama nie 
aku panggil UCU..
Abdillah namanya..
ada ornag suh tanya..
nak panggil die ADI boleh ta??

hahaha.. mana lah ceq tau..

aku kenal die ni dari pakcik comel..
die dok selalu cerita pasal si ucu nie..
lama-lama aku rasa nak kenal die..
ye la kan..
dah selalu dengar cerita..


die ni kawan baik pakwe aku..
sangat-sangat rapat..
lebih kurang bini PERTAMA nya..
hahahaha
aku ni baru gf die je..

kalau aku hilang pakcik comel,
aku tau dia kat mana..
mesti dengan si ucu ni..


kadang-kadang aku pernah terfikir nak kidnapp mamat ni..
ye la kan.. sapa tak jelez tengok keakraban mereka berdua nie..

ucu ni kelakar orangnya..
sempoi..
cakap pon agak tak berCOVER sikit..
tapi aku selesa dengan dia..
die ni pendengar yang baik
kalau ada masalah, leh cerita kat die..
die akan cuba tolong aku..
walaupon kadang-kadang ta masuk akal cadangannya..

he is a good guys..
sapa yang dapat die..
untung la...
for your information,
die nie SINGLE!
hahahaha
menyempat!

yang kedua nie iwan..
aku pon ta berapa kenal sangat..
baru mula nak rapat..
pakcik pon selalu gak cerita pasal die nie..
die kata orang nya baik..


aku teringin nak kenal...
ye lah..
kawan aku, kawan die gak..
kawan die, kawan aku gak,..
something like that lah!

same gak dengan ucu..
selalu lepak dengan pakcik comel..
tapi ta jarang lah dengar cerita pasal die..


mereka-mereka nie selalu bersama
cerita, rahsia selalu di kongsi bersama..

ucu pernah cakap
"kami buddies, takkan terpisah"


aku harap persahabatan antara kau orang KEKAL
sampai bila-bila..
AMMMIIINNN

thanks you guys..
coz sudi terima aku jadi kawan kau orang..

maaf kalau ada tersalah tulis pasal kau orang
THE END!






 *yang dua dari tengah tu next time aku cerita..
hehehe




wonderfull girl! one in a million!



HOHOHI...
aku na cerita pula pasal sorang kawan aku nie..


namanya Nurul Izzaty..
kite orang ni sama-sama main LAWN BOWLS..
bahasa melayunya, bowling padang..
ta pemes pon sport nie..

tapi sebab sport ni lah kite orang start rapat..
aku mula menceburi sport ni dari form 2 lagi..
zaty ni lah yang pakse aku..
aku memang tatau ape2 sal sport ni..


tapi die bagi semangat kat aku..
die kata aku boleh!
so, aku mula lah berjinak-jinak dalam bidang nie..
semua ni sebab zaty..


first time masuk tournement,
kite orang satu bilik..
hari first game,
kite orang excited sangat!
samapai ta boleh tidur..

pagi-pagi buta jejalan sekitar padang..
konon nak tengok pengalaman..


disebab kan lawn bowls lah kite orang terlibat dalam program SUKMA..
jujur aku cakap,
kat situ lah aku lebih kenal zaty nie..
aku kenal siapa dirinya..




orang yang aku ingat garang dan belagak,
rupanya seorang yang KELAKAR..
gile-gile..
dan yang paling penting,
AKU SELESA dengannya..
hehehe


zaty ni orang yang sangat kuat semangat!
seronok kalau lepak dengan die..
kalau bab hafal meng hafal,
die lah yang paling tip top!


aku kalau lepak dengan die mesti asik nak tergelak je..
die suka buat lawak..
lagi satu..
kalau cerita sal impian,
memang sampau tahun depan lah tak habis..

aku sayang sangat kat kawan yang macam 
Nurul Izzaty ni..
ONE IN A MILLION

love you, sahabat!
sori kalau ada yang terlebih atau terkurang ya..


*ni cuma kawan saja.. tiada kaitan atau perhubungan..
(hehehehe.. manalah tau orang salah anggap)



tiga orang - SATU KEPALA!




hey! hey!
line brodband sangat lah lembap!
tapi masih lagi boleh update blog..
hehehe..
kali ini na cerita pasal dua orang kawan aku ni..

Nur Fatin Shazwani
dengan
Nuralya..
kami ni kawan dari form one lagi..
lama tak???
lama kan..
hehe

kami start rapat masa form four..
kite orang since form one sampai form five same klas..
so, dah paham lah masing-masing..


ni alya..
kecik je orangnya..
kalau jalan dengan die terasa macam bawak anak je..
die nie kuat semangat orangnya..
kalau die nak buat tu, tu je lah yang die buat..
kadang-kadang kagum gak dengan die nie..
manis je orang nya..
kecil-kecil cili padi

dia selalu bagi semangat kat kita orang berdua..
tapi kite orang selalu ambil remeh..
aku dengan wani selalu ejek die..
ala-ala manja lah..
budak-budak lelaki selalu buli die..
tapi die buat selamber je..
aku pon ta paham


yang wani pula sorang yang sensitive..
kalau ada je benda yang menyentuh hatinya die mesti terasa..
yang bestnye die nie, 
die pandai dalam bahasa inggeris..
kalau ta tau na buat ayat ke,
na tanya maksud je,
mesti rujuk die..


agak pandai la die nie..
kadang-kadang tergugat rasanya mase exam..
mesti ada rasa na cantas die nie..
bagus lah..
persaingan sihat..
yang penting, die nie memang pandai simpan RAHSIA...



aku rasa sangat selesa bile lepak dengan die orang nie..
boleh share cerita,
tanya pendapat..
share rahsia tu yang paling PENTING!


kalau lepak atau hang out,
kadang-kadang rasa macam malas je nak balik rumah..
ade je cerita na dikongsikan..
kami suka gelak!


alya kalau gelak suka pukul orang..
aku kalau dah rasa macam die nak gelak,..
cepat-cepat aku lari..
takut kene pukul..

wani pula kalau gelak, 
"macam dunia ni ana yang punya"
serius aku rasa rindu time-time kat sekolah..
sentiasa bersama..


kalau nak keluar pon, mesti bersama..
nak periksa, die orang mesti cari aku..
study sama-sama..
kadang-kadang nak dekat maghrib baru balik..
study punye pasal..

RINDU nya lah!


sekarang nie, kite orang dah ta boleh bersama,,
aku study form six kat selangor..
alya kat politeknik kedah
wani kat pulau pinang..
masing-masing dah jauh..


dah ada life masing-masing.
kawan baru, tempat baru..
semua nya baru..
aku je yang duk kt sini..
ta ke mana pon..


hari-hari aku tunggu kau orang balik..
sebab nak lepak together..
tapi, selalu terlepas..
ada masalah.
masing-masing sibuk.. (ToT)

tapi tak pe..
semua ni ta jejaskan friendship kami...

ya Allah..
jauhkan lah kami daripada sifat lupa diri..
semoga kau berkatilah persahabatan kami ini..
AAAMMMMIIINNNN...





 *kenagan sebelum periksa SPM..