Thursday, 5 December 2013

now im cry


Assalamualaikum 

KENAPA AKU PERLU MEMILIH? 

Kali aku dah banyak mengeluarkan air mata 
Sebab memikirkan masalah ni 

Kalau lah aku tak perlu memilih..
Kenapa aku nak kena lalui semua ni..

Aku penat lah fikir pasal hati

Aku taknak friendship aku retak..
Aku paling takot kalau tu jadi..

Sebab apa aku menangis.,
Sebab aku x nak org yang aku sayang pergi..

Memang hati aku kat si dia..
Tapi tu bukan alasan untuk kita awkward

Kau buat macam tu lagi lah buat aku sedih 
Aku tak mahu orang yang tak bersungguh...
Aku nak org yg btol2 nak dan sayang aku..

Bukan dengan cara tu..

Tuesday, 3 December 2013

biarkan aku menangis - LET ME CRY

LET ME CRY..

Ya.. itu yang aku rasa nak buat sekarang nie..

Aku rasa mcm ada sesuatu yang tak lengkap..
Aku tak tau ap..

Memang lah kalau kita fikir sgt ap org nak ckp tu bagus..
Tapi..
Apa yang kita rasa 
Habis mcm ne

Kita abai kan jelah diri kita.. cam tu?

Aku dah ad perancangan dengan dia..
Tentang masa depan kami..
Tapi aku sedar yang dia tak bersungguh pun nak capai semua tu. 

Setiap perhubungan tu..
Kedua dua pasangan perlu memainkan peranan sendiri..

Tak boleh lah sebelah pijak je..

Sekarang ni aku tak nampak dimana hala tuju hubungan kami..

Masa lalu? 
Ya..
Aku  tak rnah lupakan semua tu..
Malah aku sentiasa jaga supaya kenangantu takkan pernah luput..

Krisis ibu masih belum selesai..
Malah aku tangok macam tak akan pernah selesai..
Selagi dia tak cuba untuk terima masalah ni..
Selagi tu hati aku jauh..

Sayang atau kasih? 
Kasih atau cinta ?

Semua tu buat aku bingung..

Tambah lagi sekarang keadaan
Satu lagi masalah BESAR datang mengejar  aku 

Sungguh besar dugaan yang KAU berikan ya Allah..
Semiga aku dapat sentiasa mengingati mu ya Rabbi

Monday, 25 November 2013

welcome to twitter

Assalamualaikum...
Hari ni gamak nya tido lewat lah....

Hari pn dah nak siang.. kuikuikui...

Dan sekarang aku tgh bg sedikit ilmu bertweet kat sorg kawan aku ni...
Bertweet tu seronok la..

Tp yg c seronoknya bila x ad internat...


Teeeetttttt


Tu betul.....

Memang mati kutu kalau x ad 
internet

Sekarang ni mmg semuanya pakai internat... 
Nak mohon kerja kena isi borang online 
Nak slip gaji kena online baru boleh print 

Semua tu kalau x ad internat mcm ne nk buat semua tu???? 

Apa apa pun.. 
Aku ni dah lari dari tajuk 

Aku ajar kawan aku ni buat acc twitter.
Dah mcm ne nak guna,. 
Bisan gak selalu guna fb je..
So.. x salah kan cuba baru 
Apa apa pun.. welcome tutwitter 

Sekian

Sunday, 24 November 2013

dugaan demi dugaan


D U G A A N

sayang atau cinta / hati vs tanggungjawab


dugaan..
memang senang nak diungkapkan..
tapi payah nak tempuhi

tak semua apa yang kita ingin
apa yang kita impi kita akan dapat

"satu kebahagiaan perlukan PENGORBANAN"

tu yang aku pegang

bagi aku..
aku terlalu muda untuk berdepan masalah ini..

tapi..
kalau cinta yang aku terpaksa pilih..
aku terima..

kalau pengorbanan yang aku pilih..
terpaksa aku hadapi

aku hanya mampu berdoa..
:')

khas untuk mu

assalamualaikum..
lama tak menulis 

post ni dibuat khas untuk seorang insan yang aku sayang..
*p/s oppsss.. bukan pakcik comel ye

dulu aku ada tulis pasal kawan baik aku
yang dah macam twin aku..

namanya si sensor kan..
huhu

baru-baru ni aku ada sakit kan hati dia..
tu yg aku rasa lah..

walaupun aku x ad niat pn nk buat mcm tu

bila aku baca semua yang dia luahkan..
aku terasa mcm aku nie manfaatkan dia..
terasa aku ni jahat sangat

sepanjang kami berkenalan
dia sikit pn x pernah sakitkan hati aku

TAPI...

aku?

aku tak nak lepas ni friendship kami terjejas..

aku harap dia faham apa aku rasa

walau apa pun pilihan yang aku pilih.. 
aku harap kita still mcm dulu
till end of my breath..

kawan..
semoga sihat selalu
dan semoga kau selalu bahagia dipelihara yang maha esa

i love you! :)

Thursday, 26 September 2013

mungkin ini pengakhiran cerita cinta kami. . .

assalamualaikum..
lama tak menulis..

berbalik kepada tajuk post ni..
hari nie aku stress sgt

hubungan dibina dekat dua tahun umpama

"retak menanti belah"

buat masa nie aku tak kuat nak ambil apa-apa keputusan..
aku hanya mampu berdiam saja..
ya..
hanya mampu membisu..

maafkan aku sekiranya aku melukakan hati kamu,
sayang ku

bukan perpisahan yang aku mahukan..
tapi kamu yang memutuskan untuk jadi bergini..

mungkin esok kita tak lagi bersama..
aku harap kau bahagia..

i need my iron man..
MSA 
:'(

Monday, 5 August 2013

ogos itu "menyakitkan"

assalamualaikum..
hari nie 27 ramadhan..

sikit hari lagi nak raya..
tapi tahun nie tak ada langsung feeling nak raya..
tah la..
makin besar makin suram raya..

sebenarnya sejak abah aku dikongsi lagi raya kami sekeluarga tak bermakna..
seperti tahun-tahun lain..
bulan ogos nie lah bulan yang aku rasa tak ada benda..

sepatutnya.. setiap orang mesti akan gembira bila bulan KELAHIRAN mereka akan tiba..
tapi aku TIDAK!

tidak sama sekali..
aku rasa bulan ogos nie aku tak nak lalui..

tahun nie banyak juga dugaan bulan ogos nie,
subahanallah..
mudah-mudahan aku kuat lalui semua nie..

apa-apa pun..

SELAMAT HARI RAYA.

p/s raya kelima nie Shafiq tak cuti.. lepas du minggu raya baru celebrate birthday aku..
boringg

Saturday, 3 August 2013

pulanglah KAWAN

assalamualaikum..

hari ni masuk bulan OGOS..
ya.. bulan aku..
bulan dimana aku telah dilahirkan..

tapi bukan tu yang aku nak fokuskan..

semenjak dua menjak nie..
aku selalu terfikir..
ke mana serua kawan-kawan aku dulu?
di mana mereka?

mereka lah yang dulu selalu jadi penghibur aku,
pendengar aku,
penasihat aku..
suka duka di kongsi bersama,

memandangkan umur makin meningkat..
masing-masing membawa haluan sendiri..

ada yang sambung belajar kat negeri lain..
ada juga yang bekerja..
masing-masing sibuk..

cuma aku saja yang masih di sini..
di tempat yang sama..

tak siapa peduli perasaan aku..
rasa RINDU aku pada mereka..
rasa SUNYI yang tak terkata..

aku ada sorang best friend..
yang sangat aku sayang..
sayang lebih dari kawan..
aku dah anggap dia nie TWIN aku..

no one know how i love him..

alif namanya..

dia seorang yang sangat periang..
siapa yang kenal dia semuanya selesa dgn dia..\
dia sangat istimewa bagi aku..
walaupun dia tua setahun dari aku..
tapi aku rasa dia sangat lah memahami aku macam kawan seumur dgn aku\

sekarang nie dia masuk navy..
sentiasa tiada di kuala selangor..
dia selalu pergi tinggalkan aku sorang-sorang..

aku terasa hilang sorang kembar aku..
sekarang aku SUNYI..
tiada siapa yang boleh ganti tempat dia dalam hidup aku..

i love you kawan.. :)


Monday, 22 July 2013

Segmen Kad Raya by DiyanaHani




 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAH JOIN 



"Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS



GEMUK vs KURUS (dari XS - XL)

ASSALAMUALAIKUM
hari nie nak cakap sikit pasal kegemukan..

aku nie memang berbadan XL..
dulu aku tersangatlah KURUS..
sampaikan orang boleh panggil aku,
TIANG, MUKA MENTOL, PAPAN,
macam2 lah yang sewaktu denganya..

sekarang nie badan aku semakin membesar disebabkan masalah tertentu...
yang paling penting sebab aku berhenti berSUKAN
secara mendadak..

dulu aku aktif dalam bersukan..
macam-macam permainan aku main..
sebab aku nie memang suka aktiviti yang extrem..
mungkin sebab abah aku nie orang kuat sukan juga..
mungkin lah..

start tingkatan tiga aku dah mula berhenti bersuka..
masa tu, badan aku dah mula meradang..
pemakanan aku pon macam selalu time aku bersukan..
taoi aku tak gunakanya..
so, lemak tu terkumpullah..

lama kelamaan,
badan aku mula membesar..
sampai di tinkatan lima kawan lelaki yang duduk sebelah aku perasan..
dia kata aku nie dah berisi..

tapi,
aku buat tak endah je..
walaupun aku dah berhenti bersukan,..
tetapi aku still menglibatkan diri dalam sukan bowling padang..
tu pon kalau ada game je aku ikot training..

lepas insiden aku kena buang dari kuad SUKMA selangor..
aku dah berhenti terus bersukan.. aku masuk tingkatan enam..

bayangkan lah.. STPM nie tersangatlah sibuk..
tak ada masa nay bersukan..
badan aku pon dah membesar macam dipam-pam..

sekarang nie aku dah sedar yang aku dah GEMUK.
start hari ni aku berazam untuk dapatkan balik badan aku yang lama..

tak sanggup aku tengok badan aku yang semakin montel nie..
hehehe..

ada tak tips nak kurus..
oppsss :)

Tuesday, 16 July 2013

EGO atau SAYANG ? ?

baru baru nie sekolah aku ada sukan
biasa lah tiap tiap tahun buat kat stadium,.

tahun nie aku ambil beberapa acara..
termasuklah menguruskan pasukan perbarisan.

so kenalah pergi ke stadium untuk uruskan perbarisan..
lepas semua acara aku selesai
aku sudah boleh berehat..

tanpa diduga
hari tu datang kawan aku..
bersama kekasihnya..

sebelum tu,
aku agak kecil hati dengan dia nie..
biasa lah...
adat berkawan..

kesahnya masa dia cuti sem dulu kami dah janji nak jumpa..
nak lepak..
tapi sayang..
dari mula sampai habis dia cuti,
kami masih belum dapat hang out lagi..

yang buat aku terasa,
bila aku selalu baca status fb dgn Tweet dia..
masa dia keluar dgn kawan kawan dia yang lain..
aku cuma dapat baca dan lihat je mereka berseronok..

sebagai manusia..
aku ada juga rasa iri hati..
tapi apa kan daya..

aku faham
mungkin dia sibuk..
tapi aku tetap ego..
masih berkecil hati..

aku ni agak sensitif..
senang cerita ciwek..
bila rasa kecil hati,
mula lah sedih, bila dah sedih,
mesti mengangis..

masa hari sukan tu dia datang..
mulanya aku tak perasan..
bila dia panggil aku banyak kali,
baru lah aku perasan..

masa tu aku terlalu ikot sgt hati..
ye lah, rasa marah pun ada, sedih pun ada..
macam macam ada..

aku cuba cari jalan nak larikan diri..
sebab aku takot aku tak boleh kawal perasaan..
mujurlah cikgu call masa tu..
suruh aku tuntut hadiah..

dengan segera aku tinggalkan dia orang..
masa tu aku rasa SEJUK,
MENGGIGIL..
tahan rasa sebak..

rasa HAPPY pun ada dapat jumpa dia..
tapi ego punya pasal..
aku cuba lari..

bila dah lari aku sedar,
aku tak patot tinggalkan dia orang..
lepas tu aku cuba cool kan diri jumpa dia..

aku nia ada satu tabiat yang pelik..
selalu TAKOT dangan orang orang yang suara garau..
bf kawan aku ni mempunyai suara yang agak besar..
so, faham faham lah..
hehe



walaupun aku takot dgn bf dia,
aku cuba juga pergi dekat dia orang..
aku tak tahu kenapa aku layan diaorang DINGIN..
mungkin sebab terlalu ikotkan perasaan..

aku rasa macam nak menangis.. tapi aku tahan kan juga..
kebetulan Shafiq call aku..
aku pergi jauh sikit dari dia orang..

bila dengar je suara Shafiq..
terus aku menangis..
air mata dah tak dapat tertahan lagi..

lepas habis je perbualan aku dengan Shafiq,
aku ingat nak sambung balik duduk lepak dekat dgn kawan aku tu..
TAPI..
dia dah nak gerak..
nak gerak BALIK..
sangat terkilan..
lagi lah buat aku tambah nak menangis..

time tu aku dah tak kesah apa orang kata..
yang aku tau aku nak menangis

dalam masa yang sama aku tak SEDAR.. aku dah sakitkan hati orang lain

tak sempat nak kata apa apa,
semuanya berlalu macam tu je..
mungkin aku yang salah..

ya.. aku yang salah..
dari mula sampai sekarang..

so, sekarang aku kena belajar faham orang lain..
aku harap kawan aku tu maafkan aku..
sekian


Thursday, 11 July 2013

mari mendaki

assalamualaikum..

lama tak menulis..
hehe
exam sem dua dah lama selesai

sekarang dah masuk sem tiga..
senior sem..
muahahaha
dah boleh belagak up..
haha

masuk sem tiga nie tersangatlah banyak projek yang nak kena handle..
almaklum lah..
sem last..

baru-baru nie satu kelas aku pergi kaji bukit..
mula-mula memang lah dengar tak best..
TAPI
bila dah sampai kat tempat tu..
TERUJA sangat nak memanjat bukit..
konon nya lah...

sangat lah cantik tempatnya..
turun je bas, terus lari ke kawasan bukit..
masing-masing keluarkan KAMERA
nak bergambar..

 ni baru nak mula mengukur cerun bukit

 time nie aku excited nak memanjat bukit

sempat lagi bergambar 

okey kita mulakan mengukur cerun bukit

menunggu orang diatas beri arahan

cantik kan tampatnya...

makcik fara excited nak memanjat bukit



lepas memanjat bukit, kena kaji pulak tebing-tebing cerun kat tepi jalan raya

dalam LONGKANG pun nak bergambar.. hahaha

panjat time! amacam, ada gaya tak?

fuuhhh! penat.. bergaya kejap!




okey lah.. sekian..
terimakasih


Wednesday, 22 May 2013

MELAMPAU! !


assalamualaikum..
lame tak menulis..
sibuk dengan STPM

hari nie, aku dah mula merdeka..
haha
tapi masih ada satu sem lagi.. hehe

tadi tiba-tiba teringat Nadia..
then call lah dia
lepas tu timbul pulak cerita pasal coach..

dia nak CURI player Kuala selangor..
WHAT?
NO WAY lah kan..

penat cikgu aku bentuk team..
suka suka je dia nak main tarik player..
sangat melampau!

dia dari daerah Hulu Selangor..
bawak lah budak dari sana..
kerjanya tak habis menyusah kan cikgu aku..

pantang betul aku bila timbul isu nie..
malu lah wey..
kalau aku dah lama aku duduh Hulu tu tak keluar keluar..

eee... bengang betul aku,..
spoil aku punya mood cuti je

Saturday, 20 April 2013

debaran STPM

assalamualaikum..
STPM dah nak dekat..
tiba-tiba rasa risau pulak..
alhamdulillah setiap test pointer aku tak bawah 2.5

aku rasa aku boleh bawak..
tapi still rasa sem nie sem paling berat..

jerawat mula tumbuh secara mendadak..
rambut mula gugur..
stress tahap gila KENTANG!!!

sekarang nie aku kena pikir nak cover sem lepas punya..
yela..
yang lepas pointer aku cuma 2.7 je..
so, kena struggle la sem nie..

kalau tak, penat je usaha aku setahun.
BTW, doakan aku ya stpm kali nie..

Friday, 12 April 2013

#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT


nak join? 
jom klik banner..


Monday, 8 April 2013

CARA NAK HILANGKAN JERAWAT


assalamualaikum..
lama ta upDATE..
sibuk sangat dengan STPM.

sangat memenatkan kepala.. 
ye la, banyak sangat tugasan untuk sem ni.
sampai tidur pun tak cukup..
nak siapkan final projek sebelum 15  haribulan nie

eye bag pun dah mula memunculkan diri..
jerawat SAKAN tumbuh..
memang tak teratur dua tiga minggu..
sampaikan makan, minum, pun tak terjaga..
alhamdulillah satu projek dah dihantar.
mudah-mudahan dapat markah yang baik..
amin

so, memandangkan otak pun dah free sikit nie.
marilah kita bersama-sama menjaga muka kita balik..
buang semua-semua jerawat yang tidak diperlukan tu


stress sangat kot sampai muka semua penuh menatang tu..
kemungkinan tidur lambat pon boleh menggalakkan pertumbuhan jerawat pun boleh jadi

*see! pipi kiri kanan penuh jerawat.. yang sebelah tu bukan main besar lagi jerawatnya


so, aku pon ambik inisetif nak hilangkan segala cela-cela tu..
aku pakai lah produk AVON..
CLEARSKIN..
dulu aku pernah pakai set

tapi sebab aku nie kurang sangat mengalami jerawat yang menggunung.
so, aku kurangkan pakai produk tu..
sekarang nie, aku sangat memerlukan.
kawan-kawan pon dah start perasan.
dan yang paling penting
aku taknak black terKEJUT tengok perubahan drastik muka aku..

*set avon clearskin. (kiri) mask, pimple treatment, foaming cleanser, lotion oil free balancing

*dua ni yang aku paling suka pakai.. ala-ala spa gitu!


produk nie khusus untuk menangani jerawat.
so, pedih sikit lah bila pakai..
biasa lah..
untuk kebaikan..
mana ada yang mudah kan..
kena korbankan..

tapi tak ada lah sakit menyeksakan..
cuma sejuk-sejuk pedih je..
berangin..

*lepas basuh n tanggalkan segala make up di muka, guna foaming cleanser. lepas tu pakai ni.! kita buat treatmen guna mask!


yang ni mask, bila kering kita boleh kopek.
sejuk je bila pakai

 *1
 *2
*3

sapu dekat muka. tunggu 15 minit..
dah betul-betul kering..
baru tanggalkan.

yang aku pakai nie juma altenatif je nak merawat..
tapi yang diATAS yang menentukannya
in shaa allah,
dengan izinnya, semua yang tak diperlukan hilang.

tapi bukan sekali dua je guna dah hilang..
kena berterusan..
dan produk ini bergantung kepada kesesuaian kulit...
(teruja nak dapatkan kulit baru.. woot woot woot!)

*ni barangan avon lain yang aku pakai.. ikut keperluan semasa. kalau nak putihkan kulit, pakai yang warna oren tu.
kalau nak kurangkan minyak, atau muka selalu berminyak, pakai yang hijau tu..
yang jerawat, pakai yang putih biru..

*yang ni pulak untuk putih kan kulit n lembutkan kulit. wangi baunya.. bau macam cerry sikit


sekian terima kasih..
kalau nak cuba, carilah pusat-pusat jualan avon yang berdekatan.
tak pun kalau berminat, PM je..
insyallah aku tolong belikan.
and FREE POSTAGE! 
saja nak tolong-tolong 
;)

Monday, 1 April 2013

STPM untuk masa DEPAN

assalamualaikum
lama tak menulis..
malas sangat

sebulan dua nie penat dengan kerja yang banyak
aish
kusut sangat.

berat sangat STPM nie
siapa yang kuat semangat je yang boleh stuggle


stpm 2013 nie dah mula sistem pengal atau sem
dah standart macam universiti
nama pun prauniversiti

tapi, hakikatnya tahap stpm lebih tinggi daripada diploma.
kami dah setanding dengan matrikulasi dan asasi

sangat digalakkan kalau remaja yang lepasan SPM ni nak masuk STPM
dari segi masa, sangat jimat
hanya SETAHUN SETENGAH SAHAJA.

kalau diploma paling kurang mestilah enam sem..
iaitu 3 tahun.
memang untung la kepada sesiapa yang lebih pentingkan masa.

kita dah habis stpm,
yang diploma masih lagi study.

tapi cabarannya memang menduga kesabaran
apa-apa pun, final test untuk sem 2 nie dah nak dekat.
aku harap dapat jawab dengan jayanya..
amin..

memandangkan result aku yang lepas tak sampai pointer 3.00
so, aku kena usaha lebih untuk sem nie..

terima kasih..
:)

Wednesday, 20 March 2013

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist



Assalamualaikum...




Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Mac dan April iaitu pencarian bermula dari 19 Mac 2013 hingga 11:59 malam 21 Mac 2013 nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.


.

Tuesday, 19 March 2013

BLOG DIREVIEW!!!!

haha
batak ..
thanks 

dalam postnya 
"

Review Blog Pemenang Segmen 1st Giveaway by Ckod-ckodok

"

terharu kejap...huhu

Thursday, 14 March 2013

wish me LUCK!


ESOK HARI PENTING!!!!
esok pertandingan nasyid..
hehe

anjuran ASTRO
doakan kumpulan kami berjaya ye..

kalau menang boleh bayar yuran-yuran yang tertangguh..
hehe


Monday, 11 March 2013

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN




banner kat atas nie comelkan kadang2...
hahaha
jom join segmen kat atas..

nak joi,
klik banner atas nie..
marilah kita beramah mesra ye..hehe

mangsa tag!!!!
(jom join kawan-kawan)

Thursday, 7 March 2013

"yaya craft giveaway"




hari ini na join GA ni lah..
moh le kita meramaikan..

na koin? klik banner atas..


:: AWESOME ::

Wednesday, 6 March 2013

1st GiveAway by Ckod-Ckodok



okey..
ni first giveaway untuk hari ini..
saja je nak menjoinkan diri



mai la join sekali..
kita bagi support untuk bloger ckod-ckodok

klik pada banner comel di atas..

Tuesday, 5 March 2013

Segmen SS Mencari Bloglist




joim join segmen awesome nie..
hehehe
ringankan tangan anda..
:)

nak join?? klick banner..

HADIAH :
bloglist selama SETAHUN  x 10 pemenang

Monday, 4 March 2013

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH



segmen ke dua..
mood baik nak join..
aku budak baru
baru ada 7 follower je..
kesian..hehe

nak join! klik banner

"SEGMEN: FARAH SYAMIMI MENCARI BLOGLIST"


assalamualaikum
hari ni tergerak nak join segmen ini.

saja ja nak meramaikan
hehe



kepada sesiapa yang berminat nak join.. 
sila klik pada banner kunin di atas..

selamat beramal..

Sunday, 3 March 2013

meRASA, terTELAN, meNELAN CLOROX!


Assalamualaikum..
Alhamdulillah hari ni sihat je..

kata orang kalau nak buat baik nie jgn menunjuk..
nanti tak ikhlas jadinya..

aku pon cuma memahaminya..
ok..
hehe

hari ni tergerak hati nak cuci telekung..
jadi, aku pn merajinkan diri ke tandas..

sebelum mula, 
kena cari dulu barang-barangnya..

aku tnya lah mak aku..
"mak, ada nampak clorox ta?"

mak "ada, bawah singki"

aku pn mengokey kan diri..
p ambik itu clorox..

mulalah merendam telkung tu..
mak n abah pon keluar g anta adik kat asrama..

apa lgi.
aku pn bersiap, n capai motor..

sampai rumah je aku teringt barang yang aku rendam tu..
apa lagi.. 
pi angkut,
masuk dalam mesin..

dengan konfidennye aku masukkan..
dengan ta sengaja
air clorox tu terpercik masuk DALAM MULUT aku!!!
OH NO!

cuba bayangkan ape rasanya..
sampai sekarang terkulat-kulat aku rasa clorox..

harap ta ada kesan sampingan
amin

Friday, 1 March 2013

buddies


assalamualaikum..
dah lama ta bukak blog..
sempat bersawang kejap..

minggu ni sangatlah tegang..
banyak pula masalah datang

dan yang paling penting,
TAK DAPAT JUMPA UCUK SAYA

sangatlah sedih..

nak lepaskan stress,
ajak lah member jalan-jalan pusing kampung..
hehe

tak nak cakap banyak..
tengok je lah gambar-gambar ni ye...

























hasib lah... kul 7.15 petang barulah sampai rumah..
betul-betul berjalan nie..hehe


ok lah.. terima kasih